KEKAUMAS Hadiri Bengkel Pembangunan dan Mesyuarat GAKUM

landskap 049JUMAAT, 19 JUN –Kesatuan Kakitangan Am Universiti Malaysia Sabah (KEKAUMAS) menyertai Bengkel Pembangunan dan Mesyuarat Gabungan Majlis Presiden dan Setiausaha Kehormat Kesatuan Kakitangan Universiti Malaysia (GAKUM) baru-baru ini.

Bengkel yang diadakan di Universiti Utara Malaysia (UUM) Sintok Kedah itu telah dihadiri Presiden, Setiausaha serta Exco Tertinggi kesatuan bagi tahun 2015/2019 daripada setiap universiti awam di Malaysia.

Menurut Presiden GAKUM, Ku Azmi Ku Ibrahim, bengkel pembangunan GAKUM diadakan adalah untuk mengharmonikan hala tuju bagi mendepani ketelusan perjuangan GAKUM pada masa akan datang.

“Dengan terlaksananya garis panduan dan hala tuju GAKUM, maka akan dapat memudahkan landasan perjuangan Kesatuan di semua IPTA Malaysia kelak,” katanya.

Sementara itu, Presiden KEKAUMAS, Amat Jutrah Haji Musnih berpendapat, sudah sampai masanya GAKUM mengorak langkah yang terbaik dan melihat beberapa landasan yang perlu ada demi mendepani sebarang kemungkinan pada masa akan datang.

Katanya, KEKAUMAS akan bersama-sama GAKUM bagi memperjuangkan hala tuju kesatuan untuk manfaat ahli dan universiti secara keseluruhannya.

Selain Amat Jutrah, perwakilan KEKAUMAS turut diwakili Timbalan Presiden, Abdul Jalil Sapli; Setiausaha, Salmiah Haji Tertib; Penolong Setiausaha, Zubaidah Haji Sainudin dan Lassim Jani selaku exco bagi mengantikan Bendahari kesatuan. –ZMD

Bahagian Media dan Citra
Sumber: Azri Onn