Pascasiswazah UMS Anjur Kursus Penyediaan Bahan Mesyuarat

kursus jkp

ISNIN, 22 JUN – Bagi meningkatkan pemahaman kakitangan dalam penyediaan bahan mesyuarat yang betul, Pusat Pengajian Pascasiswazah (PPPS) UMS mengadakan Kursus Penyediaan Bahan Mesyuarat Jawatankuasa Pengajian Pascasiswazah (JKP) baru-baru ini.

Kursus yang diadakan di Bilik Seminar 5 dan 6 PPPS itu dirasmikan Dekan PPPS, Prof. Datin Dr. Mariam Abdul Latip.

Dalam ucapannya, beliau menyeru agar pegawai dan kakitangan yang terlibat perlu mempunyai ilmu, kemahiran dan bertanggungjawab dalam penyediaan bahan mesyuarat.

“Ketepatan data dan maklumat adalah perlu dalam penyediaan bahan kerana dokumen mesyuarat merupakan dokumen penting universiti,” ujarnya.

Beliau menambah, para kakitangan turut diminta agar sentiasa ikhlas serta berpegang kepada integriti semasa menjalankan tugas dalam memberi sumbangan kepada UMS.

Kursus sehari ini telah disampaikan Timbalan Pendaftar Kanan PPPS, Aidah Noordin yang juga merupakan Setiausaha JKP.

Kursus itu dihadiri semua ketua seksyen dan staf yang terlibat di PPPS serta  pegawai dan staf Pusat Luar UMS (PLUMS).

Sumber: Jumawati Catacutan, Pusat Pengajian Pascasiswazah