Mahasiswa UMS Labuan Teruja Menabur Bakti di SK Tampulan

Tampulan KAL

KHAMIS, 25 JUN - Seramai 20 mahasiswa Universiti Malaysia Sabah (UMS) Kampus Antarabangsa Labuan (KAL) mengadakan program Jelajah Kasih Sayang Siswa Siri 1 2015 di Sekolah Kebangsaan (SK) Tampulan, Telipok, Kota Kinabalu baru-baru ini.

Penolong Pendaftar Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) UMSKAL, Mas Adi Alimin berkata program itu bertujuan untuk membantu mengasah kebolehan mahasiswa belajar berkomunikasi dengan masyarakat luar di samping memupuk semangat sukarelawan dalam kalangan warga universiti.

Pada majlis itu, pihak UMS Labuan turut menyumbangkan peralatan sekolah termasuk alat tulis, beg, baju uniform dan wang tunai. “Mahasiswa UMSKAL turut mengadakan aktiviti latihan dalam kumpulan, mencungkil bakat murid SK Tampulan dengan pelbagai permainan menarik, “ katanya.

Seramai 80 murid SK Tampulan terbabit dalam program di samping 16 guru dan kakitangan.

Majlis itu turut dihadiri Yang Dipertua PIBG, Martin Petrus dan Guru Besar, Paulus Duasa.

Rombongan UMS Labuan itu diketuai Pegawai Pengiring, Mohd Fazlie Ardain dan Naib Presiden Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), Amos Peter. –SS

Bahagian Media dan Citra

Sumber: Azri Onn