IFTAR RAMADHAN AJAR ERTI SYUKUR DALAM KESEDERHANAAN

http://www.ums.edu.my/v5/images/stories/berita_attach/Julai2015/berita_iftar2015.jpgKHAMIS, 2 JULAI – Lebih 50 pelajar Pascasiswazah dari pelbagai Fakulti  Universiti Malaysia Sabah (UMS) hadir pada program Iftar Ramadhan anjuran Persatuan Pelajar Pascasiswazah di Student Lounge, Bangunan Pusat Pascasiswazah, UMS baru-baru ini.

Menurut Timbalan Dekan Pusat Pengajian Pascasiswazah UMS, Dr. Hj. Amran Hj.Harun, program ini dilihat dapat merapatkan lagi ukhuwah sesama warga UMS.

Selain itu, iftar Ramadhan turut mengajar para muslimin dan muslimat untuk sentiasa bersama-sama memperbaiki diri sentiasa bersyukur dalam bersederhana seperti yang tersirat dalam tazkirah Ramadhan yang disampaikan oleh wakil Pusat Islam UMS, Ustaz Nazri Petir.

Program Iftar tersebut diakhiri dengan solat maghrib dan isyak berjemaah seterusnya menunaikan solat sunat terawih. - SM

Bahagian Media dan Citra

Sumber:  Pusat Pengajian PascaSiswazah