Iftar Ramadan UMS bersama Tun Canselor

Iftar2015SELASA, 07 JULAI - Seramai 32 penerima terdiri daripada pelajar dan kakitangan Universiti Malaysia Sabah (UMS) menerima sumbangan Aidilfitri yang disampaikan Canselor UMS, Tun Haji Juhar Datuk Haji Mahiruddin dan Toh Puan Hajah Norlida Tan Sri Datuk RM Jasni.
Sumbangan tersebut disampaikan pada Majlis Iftar Ramadan bersama Canselor yang turut dihadiri Ahli Lembaga Pengarah, Pegawai-pegawai Utama dan Kanan universiti di Majlis UMS, kelmarin.
Majlis yang berlangsung sederhana itu turut diimarahkan dengan sesi tazkirah mengenai amalam mulia di bulan Ramadan yang disampaikan Pengarah Pusat Islam UMS, Dr. Muhamad Suhaimi Taat disamping solat Maghrib, Isyak dan Terawih berjemaah.
Menurut Dr. Muhamad Suhaimi, bulan suci Ramadan seharusnya dijadikan peluang untuk meningkatkan ketakwaan kepada Allah S.W.T dengan memperbanyakkan ibadah sunat.
Selain itu, Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti, Tun Zaki Tun Azmi turut berkesempatan beramah mesra bersama pelajar-pelajar Pusat Persediaan Sains dan Teknologi UMS ketika selesai solat Terawih. –ZMD
Photo: Johaidi Ismail
Bahagian Media dan Citra