KESUMBA Luang Masa Bersama Penghuni Home Tuaran

HOME2SELASA, 14 JULAI - Pelbagai pihak terus tampil bagi meringankan beban golongan kurang bernasib baik menjelang sambutan Aidilfitri.

Tidak terkecuali Kelab Suri Rumah dan Staf Wanita Universiti Malaysia Sabah (KESUMBA) yang baru-baru ini telah mengadakan lawatan ke Rumah Anak Yatim Home Tuaran bagi meluangkan masa bersama penghuni rumah kebajikan tersebut.

Pada lawatan itu, KESUMBA turut menyampaikan sumbangan kepada tabung rumah kebajikan Home Tuaran serta bantuan Aidilfitri kepada para penghuni.

Menurut penyelaras Home Tuaran, Dr. Arsiah Bahron, rumah kebajikan yang mula beroperasi sepenuhnya pada bulan Julai 2014 itu sentiasa mengalu-alukan kunjungan daripada pihak luar yang ingin meluangkan masa bersama para penghuni.

“Selain sumbangan dan bantuan barangan, Home Tuaran juga memerlukan sumbangan masa daripada orang ramai untuk memberi sokongan motivasi dan semangat kepada anak-anak di sini,” ujar beliau.

Lawatan tersebut turut dihadiri Yang Dipertua KESUMBA, Datin Baidah Ibrahim. –ZMD

Bahagian Media dan Citra