UMS Jalinkan Ukhwah dengan Penduduk Kampung Kebagu

kebagu3SELASA, 14 JULAI - Universiti Malaysia Sabah (UMS) dengan kerjasama Jawatankuasa Penduduk Kampung Kebagu, Sepanggar telah mengadakan program Jaringan Masyarakat dan Majlis Berbuka Puasa, baru-baru ini.

Majlis yang dirasmikan Naib Canselor UMS, Profesor Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah  itu bertujuan memperkukuhkan ukhwah membantu penduduk kampung tersebut membaiki masjid dan sekolah untuk keselesaan penduduk.

Pada majlis itu, Profesor Datuk Dr. Harun berkesempatan menyampaikan sumbangan berbentuk sejadah dan Al-Quran serta beberapa kelengkapan masjid kepada Imam masjid tersebut, Tuan Haji Saili @ Kumbang Hj. Taib.

UMS juga turut menyampaikan sumbangan zakat berupa wang tunai dan beras kepada Badan Masjid Kampung Kebagu, warga emas, Orang Kelainan Upaya (OKU), serta anak-anak yatim yang diwakili Ketua Kampung Kebagu, Haji Wid Musi.

Turut hadir, Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni, Profesor Madya Dr. Ismail Ali serta Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar, Azmi Jumat.-ZMD

Bahagian Media dan Citra

Sumber: Norhana Nordin, HEPA