UMS Labuan Terima Jalur Gemilang daripada Jabatan Penerangan

serah bendera umskalKHAMIS, 30 JULAI - Universiti Malaysia Sabah (UMS) Kampus Antarabangsa Labuan (KAL) telah menerima bendera Jalur Gemilang daripada Jabatan Penerangan Wilayah Persekutuan Labuan sempena sambutan Hari Kebangsaan 2015.

Bendera yang disampaikan Pegawai Penerangan, Yahya Abd Rajak telah diterima Timbalan Pengarah UMSKAL, Prof. Madya Dr. Geoffrey Harvey Tanakinjal di pejabatnya di Tingkat 13, Bangunan Menara kelmarin.

Yahya yang mewakili Pengarah Jabatan Penerangan, Matteri Marusin turut menyerahkan bahan bacaan seperti buku dan risalah berkaitan pemimpin dan dasar-dasar kerajaan serta gambar terbaru Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak.

Sementara itu, Dr. Geoffrey yang mewakili Pengarah UMS Labuan, Prof. Madya Dr. Murnizam Haji Halik berkata bahan-bahan bacaan termasuk buku-buku dan risalah kerajaan terbitan Kementerian Penerangan itu akan diletakkan di perpustakaan UMSKAL untuk dibaca oleh mahasiswa dan kakitangan serta pensyarah universiti.

“Bahan bacaan itu boleh menjadi bahan bacaan dan rujukan mahasiswa, kakitangan dan pensyarah UMS Labuan bagi menambah ilmu pengetahuan mereka mengenai dasar-dasar dan program anjuran kerajaan,” katanya. –SS

Bahagian Media dan Citra

Sumber: Azri Onn