Sambutan Bulan Kebangsaan: UMS Kibar Jalur Gemilang dan Bendera Sabah

Oleh Salbinous Saribun

bendera merdeka UMSRABU, 03 OGOS - Kehangatan sambutan Bulan Kebangsaan kian dirasai walaupun bulan Ogos baru sahaja memasuki hari ketiga.

Di Universiti Malaysia Sabah (UMS), sambutan disemarakkan dengan pemasangan bendera gergasi Jalur Gemilang dan negeri Sabah di pintu gerbang universiti.

Hasil tinjauan media UMS mendapati bendera kemegahan negara dan kebanggaan negeri Sabah itu juga dipasang pada tiang-tiang sekitar jalan-jalan utama universiti seperti Jalan Perdana Puncak Ilmu, Jalan Samudera dan Jalan Canselor.

Kibaran bendera itu turut dilihat dipasang pada pagar-pagar kampus.

Beberapa kenderaan warga kampus UMS turut dilihat dilengkapi dengan bendera Malaysia sebagai tanda semangat patriotisme terhadap negara yang menyambut Hari Kebangsaan 2015 pada 31 Ogos ini.

Bahagian Media dan Citra