Naib Canselor Lahir Rasa Simpati Terhadap Pemergian Pelajar UMS

Oleh Salbinous Saribun

gambar ncRABU, 05 OGOS - Naib Canselor Universiti Malaysia Sabah (UMS), Prof. Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah mengucapkan takziah terhadap keluarga Nurul Liyana Mahmod, pelajar Fakulti Pertanian Lestari UMS yang maut dalam kemalangan pada Isnin.

Datuk Dr. Harun dalam kenyataan di laman facebook turut memberi kata-kata motivasi kepada keluarga mangsa agar tabah dan bersabar menghadapi musibah yang berlaku.

“Saya mendoakan agar roh arwah sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman,” katanya.

Ketika kejadian, Nurul Liyana dalam perjalanan bersama ayahnya ke Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) untuk menjalani latihan amali sebelum kereta Honda Civic dipandunya terbabas dan bertembung kereta Perodua Myvi.

Mangsa meninggal serta merta di tempat kejadian manakala ayahnya yang parah dimasukkan ke unit Rawatan Kecemasan Hospital Kuala Lipis.

Berasal dari Melaka, mangsa juga merupakan pelajar tahun akhir dan bakal bergraduat pada November ini.

Bahagian Media dan Citra