Pengarah UMS Labuan Terima Kunjungan Hormat Pemerintah 16 RAMD

Turut hadir Timbalannya, Prof. Madya Dr. Geoffrey Harvey Tanakinjal; Pegawai Perubatan 16 RAMD, Kapten Dr Nur Suhana Zainal Adzman dan Pegawai Tadbir, Kapten Muhammad Dzakaria Mohd Dzahar.

Dr. Murnizam berkata, pihak universiti sedia menjalinkan hubungan dan kerjasama dengan 16 RAMD dalam menjayakan pelbagai program terutama yang membabitkan pelajar UMS Labuan.

Beliau berkata, UMSKAL melalui Bahagian Hal Ehwal Pelajar, Fakulti Kewangan Antarabangsa Labuan (FKAL) dan Fakulti Komputeran dan Informatik (FKI) sering mengadakan program yang membabitkan jabatan dan agensi kerajaan, sekolah rendah dan menengah, swasta, Badan Bukan Kerajaan (NGO) dan masyarakat kampung di Wilayah Persekutuan Labuan.

Oleh itu, beliau mengalu-alukan kehadiran pegawai dan anggota 16 RAMD untuk mengadakan aktiviti ketenteraan seperti pertunjukan tempur tanpa senjata dan demonstrasi memasak untuk menarik minat pelajar menyertai Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Dr. Murnizam juga mempelawa anggota 16 RAMD untuk menjayakan program Tamu Gadang UMSKAL yang bakal diadakan pada November depan. –SS

Sumber: Azri Onn