UMS Jayakan Sustainable Cities Ride 2015

Oleh Salbinous Saribun

sustainable cities rideISNIN, 07 SEPTEMBER - Universiti Malaysia Sabah (UMS) menjadi destinasi utama acara berbasikal yang melibatkan 600 peserta anjuran SustainableCities dan Dewan Bandaraya Kota Kinabalu (DBKK) kelmarin.

Acara tersebut yang memerlukan setiap peserta mengayuh basikal sejauh 31 kilometer memulakan kayuhan seawal jam 6.00 pagi di Padang Merdeka Kota Kinabalu menuju ke Tanjung Aru.

Para peserta kemudiannya meneruskan kayuhan ke UMS sebelum kembali semula ke Padang Merdeka bagi menamatkan acara.

Pada program tersebut, UMS turut menghantar lima penyertaan sebagai tanda sokongan terhadap acara yang dikenali Sustainable Cities Ride 2015.

Di UMS, staf Pusat Sukan menjadi urusetia bagi memastikan acara tersebut berlangsung dengan jayanya.

Hadir sama, Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP), Azmi Jumat.