HEP anjur Gotong Royong Perdana Kolej Kediaman UMS

ISNIN, 12 OKTOBER – Jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP), Universiti Malaysia Sabah (UMS) melaksanakan program Gotong Royong Perdana Kolej Kediaman, kelmarin.

Program tersebut berjalan serentak di seluruh kolej-kolej kediaman termasuk UMS kampus Antarabangsa Labuan dan Fakulti Pertanian Lestari, Sandakan.

Acara yang bermula pukul 7.00 pagi itu disertai kira-kira 3,000 pelajar bersama kakitangan dan felo kolej kediaman serta syarikat pembersihan kolej.

Menurut Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (HEPA), Profesor Madya Dr. Ismail Ali, program tersebut akan dimasukkan dalam takwim tahunan Jabatan HEP.

“Acara sebegini dapat menyatupadukan setiap penghuni-penghuni kolej khasnya pelajar UMS bersama pengurusan kolej sekali gus mewujudkan ikatan silaturahim yang erat di samping menyumbang kepada suasana persekitaran yang bersih dan nyaman,” katanya.

Turut diadakan, acara senamrobik sebagai pemanas badan sebelum gotong royong dimulakan.

Hadir sama Ketua Jabatan HEP, Azmi Jumat.

Sumber : Norhana Nordin HEP