Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

UMS Ke Pameran Akademik Antarabangsa di Jakarta

ISNIN, 12 OKTOBER - Universiti Malaysia Sabah (UMS) terus mempergiat usaha untuk menambah bilangan alumni dan pelajar antarabangsa melalui penglibatan dalam World Education Expo Indonesia 2015 (WEEI) yang berlangsung di Jakarta, baru-baru ini.

Selain UMS, pameran yang berlangsung selama dua hari itu turut disertai oleh empat universiti awam iaitu Universiti Malaya, Universiti Kebangsaan Malaysia, Universiti Teknologi Malaysia dan Universiti Malaysia Sarawak serta 24 institusi pengajian tinggi swasta.

WEEI dianjurkan bagi memperkukuhkan jalinan kerjasama dalam bidang akademik secara global serta mempererat hubungan di antara para alumni dan universiti.

Pameran tersebut turut menyediakan bengkel dan seminar khas untuk para pelajar yang bakal meneruskan pengajian di peringkat universiti serta membantu bakal siswa siswi untuk mengembangkan pengetahuan akademik mereka.

WEEI 2015 turut menyaksikan penglibatan daripada 25 negara antaranya Australia, New Zealand, Amerika Syarikat, United Kingdom, Perancis, Itali, Rusia, Korea dan Jepun. – ZMD/MAH

Foto : Johaidi Ismail


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36