Pemimpin Harapan Bangsa, Kolej Kediaman Terpelihara

RABU, 04 NOVEMBER – Seramai 30 pemimpin pelajar Kolej Kediaman E Universiti Malaysia Sabah (UMS) diraikan dalam satu majlis penghargaan yang berlangsung di Hotel Avangio Kota Kinabalu, baru-baru ini.

Ketika merasmikan majlis tersebut, Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar, Azmi Jumat berkata nilai kepimpinan yang diterapkan dalam diri siswa-siswa ketika menuntut di universiti akan membawa kebaikan kepada mereka apabila tamat pengajian nanti.

“Pengalaman beraktiviti dan menganjurkan program-program berskala besar akan menambah pengalaman siswa dan siswi, serta melatih dalam aspek pembelajaran berasaskan perkhidmatan yang lebih menjawab kepada tuntutan sistem pendidikan pada abad ke-21,” ujarnya.

Terdahulu, Pengetua Kolej Kediaman E, Ahmad Norazhar Mohd Yatim berkata kerjasama yang diberikan oleh barisan kepimpinan kolej kediaman E layak diberikan pujian.

“Tanpa bantuan dan keringat daripada anda sebagai pemimpin, Kolej Kediaman E tidak akan dikenali sebagai sebuah kolej yang ‘Excellent’ seperti yang kita kecapi pada hari ini. Setiap mereka ini diibaratkan seperti mutiara yang berharga buat pihak kolej, serta sudah tentunya bantuan yang diberikan mereka sangat berguna dan idea-idea diutarakan mampu menambahbaik lagi aspek kepimpinan di kolej ini,” tambahnya.

Pada majlis tersebut, seramai 30 siswa-siswi yang terdiri daripada Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS), Majlis Ketua-ketua Blok (MKKB), Majlis Ketua-ketua Kelab (MKKK) dan Pemimpin-pemimpin Harapan Kolej telah diraikan.

Sumber: JAKMAS Kolej Kediaman E