KKTM Jayakan Majlis Penyerahan Tugas JAKMAS 2015/2016

KHAMIS, 05 NOVEMBER - Kolej Kediaman Tun Mustapha (KKTM) mengadakan Majlis Penyerahan Tugas Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS) bagi Sesi 2015/2016 baru-baru ini.

Majlis yang bermula pada jam 7.30 malam itu telah dihadiri hampir 500 mahasiswa di samping Pengetua KKTM, Dr. Mohamad Nizam Nazarudin.

Pada malam tersebut, barisan JAKMAS mengangkat ikrar dan berjanji kepada warga kolej untuk melaksanakan lebih banyak program yang membantu mengasah bakat pelajar KKTM.

Dengan mengambil motto ‘Mahasiswa Berilmu, Kepimpinan Bersatu’ mereka turut berjanji akan meneruskan lagi legasi JAKMAS dalam meraih Anugerah JAKMAS Terbaik bagi tahun yang kelima.

Dalam pada itu, Yang Dipertua JAKMAS KKTM, Muhammad Asraf Abu Bakar berkata,  tanggungjawab yang dipikul adalah satu cabaran dan beliau bersama barisan kepimpinan lain akan berusaha sebaik mungkin seiring dengan pengurusan kolej dalam melahirkan mahasiswa KKTM yang berjaya dalam bidang akademik dan kemahiran insaniah.

Dr. Nizam dalam ucapannya juga turut merakamkan syabas dan tahniah kepada barisan kepimpinan JAKMAS yang baharu. -SS

Sumber: Jennyfer Priscillasheal Jonius dan Syafiqa Yusof (KKTM)