Pengerusi LPU UMS Terima Ijazah Kehormat Doktor Falsafah Syariah dan Kehakiman

Oleh Salbinous Saribun

ISNIN, 09 NOVEMBER - Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Malaysia Sabah (LPU), Tun Zaki Tun Azmi menerima Ijazah Kehormat Doktor Falsafah Syariah dan Kehakiman dari Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) sempena Majlis Konvokesyen kali ke-13 universiti tersebut yang berakhir semalam.

Penyampaian ijazah disempurnakan Tunku Ampuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Aishah Rohani Tengku Besar Mahmud selaku Tuanku Canselor USIM.

Bertempat di Dewan Tuanku Canselor USIM, Nilai, turut menerima Ijazah Kehormat bersama Tun Zaki ialah Tan Sri Dr. Mohd Jusoh Md Nor yang dianugerahkan Doktor Falsafah Pendidikan.

Kedua-dua mereka diraikan bersama 333 graduan USIM yang menerima ijazah masing-masing pada hari pertama majlis konvokesyen itu berlangsung.

Turut hadir sama, Tengku Besar Seri Menanti, Tunku Ali Redhauddin Tuanku Muhriz yang juga Pro Canselor USIM.