Tahammas Bawa Pulang Anugerah Emas

RABU, 11 NOVEMBER – Kumpulan Tahammas daripada  Jabatan Bendahari, Universiti Malaysia Sabah (UMS) sekali lagi melakar sejarah apabila dinobatkan sebagai penerima Anugerah Emas ketika mewakili Zon Wilayah Sabah dan Sarawak dalam pertandingan Konvensyen Team Excellence Kebangsaan 2015 yang berlangsung di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid (SPCC) baru-baru ini.

Kumpulan Tahammas yang bertanding dalam kategori Kumpulan Kreatif dan Inovatif (KIK) telah mempersembahkan projek bertajuk ‘Ketidaktepatan Kadar Tuntutan Perjalanan Dalam dan Luar Negara yang Tinggi’.

Pada konvensyen tersebut sebanyak 218 kumpulan menyertai pertandingan Team Excellence untuk beberapa kategori seperti sektor awam, sektor perkhidmatan, sektor QE/5S, sektor perkilangan serta sektor elektrikal dan elektronik.

Menurut Ketua Kumpulan, Suzie Mohamed, sebelum terpilih mewakili peringkat kebangsaan, kumpulan tersebut turut memenangi Anugerah Emas di pertandingan Konvensyen Team Excellence Sabah serta Wilayah Sabah dan Sarawak pada April dan Ogos lalu.

Sementara itu, Pemangku Bendahari UMS, Zallifah Shadan yang turut hadir ke konvensyen tersebut berkata pihak pengurusan UMS amat berbangga dengan pencapaian kumpulan Tahammas selama ini sehingga berjaya mewakili Zon Sabah dan Sarawak dan seterusnya mengharumkan nama UMS di arena kebangsaan.

“Saya berharap dengan kejayaan kumpulan Tahammas ini dapat menyuntik semangat agar lebih banyak kumpulan Team Excellence yang lain diwujudkan terutamanya di Jabatan Bendahari untuk tampil dengan idea baharu dan inovasi masing-masing,” katanya.

Majlis penyampaian hadiah dan sijil disampaikan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Malaysia (MITI), Dato’ Lee Chee Leong.

Sumber: Jabatan Bendahari