Terima Kasih, Tan Sri Henry Chin Poy Wu

Oleh Faezah Mohamad Dun

Foto : Johaidi Ismail

SELASA, 17 NOVEMBER - Mantan Ahli Lembaga Pengarah Universiti Malaysia Sabah (UMS), Tan Sri Henry Chin Poy Wu diraikan dalam majlis apresiasi yang diadakan di Ballroom Pacific Sutera Hotel, semalam.

Dalam ucapan beliau, Tan Sri Henry Chin yang memegang jawatan tersebut selama 15 tahun melahirkan rasa sebak dan terharu atas keraian tersebut.

“Walaupun tidak lagi memegang jawatan sebagai Ahli Lembaga Pengarah UMS, namun bagi saya ini bukanlah satu penamat atau titik noktah terhadap ikatan saya bersama universiti tercinta ini.

“Saya sedia memenuhi ruang dan masa bagi menabur bakti terhadap UMS pada bila-bila masa melalui perkongsian ilmu dan pengalaman  khususnya dalam isu pentadbiran dan governan, keselamatan dan sebagainya,” ujarnya.

Terdahulu, Pengerusi Lembaga Pengarah UMS, Tun  Zaki Tun Azmi turut menyifatkan sumbangan Tan Sri Henry kepada UMS adalah suatu yang tidak ternilai.

“Terima kasih kerana telah membantu dalam memacu kecemerlangan UMS selama ini. We owe you,” katanya.

Pada majlis tersebut, sebuah buku biografi Tan Sri Henry bertajuk ‘A Gentleman and An Officer’ turut dilancarkan.