Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Kejohanan ‘UMS Singles 10-Pin Bowling Knock-Out’ Meriah

JUMAAT, 27 NOVEMBER – Pertandingan boling terbuka ‘UMS Singles 10 –Pin Bowling Knock-Out’ telah berjaya menarik banyak penyertaan daripada kakitangan UMS dan orang awam baru-baru ini.

Kejohanan Boling Terbuka anjuran Kelab Boling UMS diadakan di CP Bowling, Kota Kinabalu bersempena dengan sambutan Majlis Konvokesyen UMS kali ke-17.

Menurut Pengerusi Penganjur, Izham Abu Bakar, Pegawai Sains Kanan, Institut Biologi Tropika dan Pemuliharaan, UMS, sebanyak 48 penyertaan telah mengambil bahagian dalam kejohanan tersebut.

“Penyertaan amat menggalakkan  itu menunjukkan minat yang mendalam oleh semua peserta yang datangnya dari beberapa daerah di sekitar Kota Kinabalu juga sokongan padu yang diberikan kepada UMS sebagai penganjur kejohanan tersebut”, katanya.

Kejohanan tersebut menyaksikan Azril Fakhree Khainih muncul juara sekali gus membawa pulang wang tunai berjumlah RM1,000.

Tempat kedua dimenangi Haddy Hussin, manakala Mohd. Ainal Harun muncul pemenang bagi tempat ketiga. Masing-masing membawa pulang hadiah berjumlah RM500 dan RM300 yang disampaikan oleh Izham.

Turut hadir menyaksikan pertandingan, Pengarah Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan (JPP), Kamisah Husin. -SM-

Sumber:  Izham Abu Bakar, Pegawai Sains Kanan, IBTP


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36