Pusat Pengajian Pascasiswazah anjur Retreat dengan Jayanya

Tamat Tempoh
RABU, 09 DISEMBER – Sebagai usaha menilai semula dan membuat penambahbaikan terhadap proses-proses kerja sedia ada, Pusat Pengajian Pascasiswazah (PPPS) mengadakan Retreat  di The Klagan Regency Hotel, 1Borneo, baru-baru ini

Menurut Dekan PPPS, Prof. Datin Dr. Mariam Abd. Latip, retreat itu juga bagi menilai semula sistem penyampaian perkhidmatan kepada pelanggan.

Katanya, fokus retreat pada kali ini adalah pembentangan projek inovasi kakitangan PPPS yang telah dicadang dan dirancang sejak awal tahun 2015 oleh Timbalan Pendaftar Kanan, Aidah Noordin.

“Pembentangan inovasi kakitangan secara inidividu yang julung kali diadakan di PPPS ini secara tidak langsung akan dapat melatih kakitangan berfikiran secara kreatif bagi menghasilkan inovasi baru dalam kerja mereka.

“Projek inovasi kakitangan ini juga akan diambilkira untuk tujuan penilaian prestasi tahunan oleh Pegawai Penyelia Pertama (PPP) dan Pegawai Penyelia Kedua (PPK),” katanya ketika berucap merasmikan retreat tersebut.

Program tersebut  turut membuat semakan semula ke atas semua borang-borang yang digunakan setiap seksyen dalam PPPS selain melihat penambahbaikan yang perlu dibuat selaras dengan Kaedah Pengajian Pascasiswazah yang baharu diluluskan pada tahun ini.

Ia termasuk usaha untuk merealisasikan hasrat PPPS agar semua borang dapat digunakan secara atas talian  bagi memudahkan capaian pelajar serta pemprosesan dapat dibuat dalam masa yang singkat.

Retreat jabatan tersebut disifatkan sebagai satu lagi anjakan paradigma PPPS dalam memperbaiki kualiti perkhidmatannya sekali gus melahirkan kakitangan yang berinovasi yang memangkin ke arah kecemerlangan universiti. - SS

Sumber : Pusat Pengajian Pascasiswazah