TNC HEPA Mahu Jakmas UMS Labuan Bantu Mahasiswa

ISNIN, 11 JANUARI - Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) Universiti Malaysia Sabah (UMS), Prof. Madya Dr. Ismail Ali mahu Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (Jakmas) turun padang membantu mahasiswa di universiti.  Ini kerana, katanya, Jakmas merupakan penghubung antara pengurusan universiti dengan mahasiswa dalam menghadapi kehidupan seharian di kampus.

Pada masa sama, beliau meminta Jakmas sentiasa berada di barisan hadapan ketika universiti menghadapi masalah khususnya yang berlaku di kolej kediaman.

"Jakmas merupakan penghubung antara pengurusan universiti dengan mahasiswa. Mereka perlu berada di barisan hadapan ketika mahasiswa menghadapi masalah khususnya di asrama," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap sempena Majlis Penyampaian Watikah Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa UMS Kampus Antarabangsa Labuan (KAL) Sesi 2015 – 2016 di Bilik Seri Menanti, Bangunan Menara UMSKAL baru-baru ini.

Pada majlis itu, Dr. Ismail yang mewakili Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah menyampaikan watikah kepada 20 Jakmas iaitu sembilan mewakili Kolej Kediaman Beta dan 11 Kolej Kediaman Alpha dan Mutiara.

Turut hadir Timbalan Pengarah UMS Labuan, Prof. Madya Dr. Geoffrey Harvey Tanakinjal mewakili Pengarah Kampus, Prof. Madya Dr. Murnizam Haji Halik dan Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar UMS, Azmi Jumat. – SS

Sumber: Azri Onn