PEMBINA UMS Beri Makanan Percuma kepada Mahasiswa

JUMAAT, 15 JANUARI - Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA)  Universiti Malaysia Sabah (UMS) menyediakan makanan tengahari percuma kepada mahasiswa di Masjid UMS.

Pengerusi PEMBINA UMS, Muhammad Izzat Naif Mad Isa berkata, sumbangan tersebut bagi membantu mereka yang  tidak berkemampuan.

“Mahasiswa yang ada di universiti terdiri daripada pelbagai latar belakang  dan ada diantaranya yang mengalami kesempitan terutama pada penghujung semester. Justeru, PEMBINA UMS tampil sama-sama untuk membantu mereka melalui program seumpama ini,” ujarnya ketika ditemui media universiti.

Beliau berkata, usaha tersebut telah diadakan sejak Oktober tahun lalu di beberapa lokasi dalam universiti.

“Kita telah mengadakan pemberian makanan secara percuma ini di kolej-kolej kediaman dan pada kali ini kita memilih Masjid sebagai pusat agihan  makanan.

“Bagi pihak PEMBINA UMS, kami juga mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada yang sudi menyumbangkan dana dan tajaan bagi tujuan menjayakan usaha murni ini,” tambahnya sambil menyifatkan inisiatif  mereka itu sebagai seiring dengan usaha  pihak pengurusan universiti dalam menjaga kebajikan pelajar.