'Temu Santai Alumni' Perkukuh Hubungan Antara Alumni

KHAMIS, 21 JANUARI – Pusat Alumni, Universiti Malaysia Sabah (UMS) mengadakan satu program ‘Temu Santai Alumni’ bertempat di Cafe D’Sireh, UMS kelmarin.
Perjumpaan tersebut dihadiri lebih 100 alumni yang majoritinya terdiri daripada kakitangan UMS sendiri.
Presiden Persatuan Alumni UMS yang juga Pengarah Kastam Sabah, Dato’ Dr. Janathan Kandok berkata, beliau bersama para alumni lain akan berusaha menyelaraskan semua program yang dirancang Pusat Alumni  untuk faedah ahli-ahlinya.
Dalam pada itu, Pengarah Pusat Alumni UMS, Mohd. Raffie Hj. Janau menekankan kepentingan sokongan padu daripada alumni untuk merealisasikan objektif pusat itu.
“Kami telah merancang pelbagai aktiviti dan akan berhubung dengan lebih ramai alumni di seluruh negara termasuk alumni antarabangsa,” katanya.
Temu santai kali ini turut diselitkan dengan sesi perkongsian tentang pencapaian para alumni selain meminta pandangan dan cadangan untuk menarik lebih ramai alumni berbakti kepada alma mater mereka. - FL