UMS Terima 3 Anugerah : Majlis Anugerah Seni MAKUM 2015

KHAMIS, 21 JANUARI – Universiti Malaysia Sabah (UMS) menerima tiga anugerah pada Majlis Anugerah Seni yang dianjurkan oleh Majlis Kebudayaan Universiti-universiti Malaysia (MAKUM) 2015, baru-baru ini.

Majlis anugerah yang diadakan di Terengganu Equestrian Resort, Kuala Terengganu itu bertujuan memberi penghargaan kepada para pelajar dan pegawai MAKUM yang telah memberikan komitmen dalam memastikan semua aktiviti yang dirancang pada tahun 2013-2015 berjaya dilaksanakan dengan lancar.

Pada majlis tersebut, pelajar Fakuti Kemanusiaan, Seni dan Warisan (FKSW) Puteri Norain Faradin Nordin menerima Anugerah Bonang Emas manakala Kelab Kebudayaan dan Kesenian UMS menerima Anugerah Gambang Mustika.

Satu lagi anugerah iaitu Anugerah Gendang Sari diberikan kepada Pegawai MAKUM UMS, Mohd. Khairuddin Ahmad dan Alan James.

Anugerah tersebut disampaikan oleh Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA), Tan Sri Dato’ Haji Alimuddin Bin Haji Mohd Dom.

Turut hadir, Pengerusi MAKUM 2013-2015 merangkap Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni UniSZA, Profesor Dr. Nik Wan Omar.

Sumber : Norhana Nordin