Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

82 Kakitangan UMS Terima Kenaikan Pangkat

KHAMIS, 11 FEBRUARI – Seramai 82 orang kakitangan akademik dan bukan akademik Universiti Malaysia Sabah (UMS) dari pelbagai skim perjawatan menerima kenaikan pangkat atas prestasi baik sepanjang perkhidmatan bersama universiti.

82 orang kakitangan tersebut melibatkan seramai 23 orang dinaikkan ke jawatan pensyarah kanan, seorang kakitangan guru bahasa gred DG44, 14 orang kakitangan pengurusan dan profesional, dan 44 orang kakitangan dari kumpulan pelaksana.

Para kakitangan tersebut diraikan dalam satu majlis meraikan dan penyerahan surat tawaran kenaikan pangkat kakitangan UMS Bil.1/2016 di Galeri Majlis, semalam, yang disampaikan oleh Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) Prof. Dr. Shahril Yusof.

Terdahulu, beliau ketika berucap pada majlis tersebut berkata, ‘Mempermudahkan’ boleh menjadi satu kata kunci yang baik buat kakitangan universiti dalam menyampaikan perkhidmatan mereka.

Jelas beliau, sekiranya setiap tugas dilaksanakan atas dasar bagi mempermudahkan sesuatu, para pelajar mahu pun orang luar juga akan menjadi senang dan perkhidmatan mampu disampaikan dengan lebih baik.

“Justeru, satu cabaran khususnya kepada kakitangan pentadbiran yang dinaikkan pangkat ini untuk memikirkan atau melakukan sesuatu yang memudahkan dalam proses kerja perkhidmatan mereka,” katanya.

Hadir sama pada majlis tersebut Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) Prof. Madya Dr. Ismail Ali dan Pendaftar UMS No’man Hj. Ahmad. -MA-

Foto: Musaab Umair


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36