Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

UMS Capai Sasaran Enam Emas SUKIPT 2016

KHAMIS, 4 FEBRUARI – Berbaki dua hari lagi kejohanan Sukan Institusi Pendidikan Tinggi (SUKIPT) di Johor Bahru, kontinjen Universiti Malaysia Sabah telah berjaya mencapai sasaran enam emas yang ditetapkan semalam.

Kutipan emas keenam UMS disumbang oleh atlet Karate-Do UMS, Christina Ederis dalam kategori Kumite 68kg Wanita dengan menumpaskan peserta dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Siti Hajar Mohd Azhar dengan mata 2-1.

Pingat tersebut juga merupakan pingat emas peribadi kedua buat Christina, setelah menyumbang satu pingat emas sebelum ini dalam acara pencak silat. 

Kejayaan ini sekali gus menjadikan pungutan pingat UMS setakat ini bertambah kepada enam emas, empat perak dan sepuluh gangsa bagi menduduki tempat keenam dalam senarai pungutan pingat bagi kontinjen bertanding.

Kontinjen UMS masih berpeluang menambah pungutan pingat tersebut menerusi sukan olahraga menyaksikan atlet lumba lari lelaki dan wanita UMS turun beraksi dalam acara 200 meter akhir, selain acara 3000 meter steeplechase wanita akhir. -MA-

Kredit Foto: Eddy Jamilih


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36