Karnival Media UMS 2016 Meriah

ISNIN, 15 FEBRUARI – Karnival Media Universiti Malaysia Sabah (UMS) 2016 anjuran Bahagian Perhubungan Korporat (BPK) meriah dengan kehadiran lebih 200 pengunjung ke acara yang berlangsung di Pantai ODEC, UMS.

Lebih manis, kehadiran seramai 40 orang kanak-kanak dari Rumah Anak Kesayangan, Sembulan menerusi Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) BPK bersama rumah kebajikan itu, selain keluarga para pengamal media yang turut serta dalam acara sukan menambahkan kemeriahan pada hari tersebut.

Program yang julung kali diadakan ini antara lain bertujuan untuk menghargai sumbangan dan kerjasama erat yang sedia terjalin antara para penggiat media bersama UMS, di samping bersama-sama meraikan penghuni rumah-rumah kebajikan.

Pelbagai acara sukaneka disediakan buat pengunjung antaranya pertandingan mewarna bagi kanak-kanak, pertandingan kupas kulit telur, pertandingan lari dalam guni, pertandingan tarik tali dan sebagainya, selain acara cabutan tiket bertuah untuk para pengunjung yang hadir.

Acara karnival dirasmikan oleh Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), Prof. Dr. Shahril Yusof, yang turut mengumumkan cadangan untuk membuka keahlian perpustakaan UMS kepada para Sahabat Media UMS. -MA-

Foto: Suzeanywati Gasinin