Karnival KITA 18 Hingga 20 Mac Ini

KHAMIS, 18 FEBRUARI - Universiti Malaysia Sabah melalui Kelab Bahasa Mandarin akan mengadakan Karnival KITA pada 18 Mac hingga 20 Mac ini.

Karnival KITA, iaitu singkatan bagi Keharmonian, Integrasi, Toleransi, dan Asimilasi akan berlangsung di Padang Kawad, UMS bermula jam 4 petang hingga jam 10.00 malam.

Karnival tersebut antara lain adalah bertujuan untuk mengetengahkan keunikan konsep Satu Malaysia dan budaya tempatan kepada pelajar yang berbilang kaum di UMS.

Pada hari tersebut, Karnival KITA ini akan mengadakan gerai-gerai makanan, pameran, permainan, persembahan dan lain-lain lagi.

Karnival tiga hari ini terbuka kepada orang awam, dan masyarakat setempat khususnya warga UMS adalah dijemput untuk hadir beramai-ramai bagi memeriahkan lagi karnival ini.

Sumber: Kelab Bahasa Mandarin UMS