Majlis Sambutan Maulidur Rasul 1437H, 24 Februari Depan

JUMAAT, 19 FEBRUARI - Majlis sambutan Maulidur Rasul peringkat Universiti Malaysia Sabah (UMS) 1437H akan diadakan pada 24 Februari 2016, bertempat di Dewan Resital.

Bagi memeriahkan sambutan tersebut, pelbagai aktiviti disediakan oleh Pusat Islam UMS seperti pertandingan Riang Ria, Nasyid dan Tilawah Al-Quran.

Selain itu, ceramah perdana Maulidur Rasul turut diadakan dan akan disampaikan oleh Pengerusi Pusat Pengajian Darul Ilmi Sandakan, Pencetus Ummah (PU) Azihal Bangsawan.

Penerbit UMS juga akan mengadakan ekspo buku dan Pameran Tamadun Islam bermula 22 Februari hingga 12 Mac 2016 di Perpustakaan UMS.

Pada tahun ini, UMS memilih ‘Perpaduan Nadi Transformasi Negara’ sebagai tema sambutan Maulidur Rasul 1437H.