Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Kursus NLP Bantu Mantap Pengurusan Fakulti Universiti

SELASA, 23 FEBRUARI - Kursus ‘Neuro Lingustic Programming’ (NLP) anjuran Fakulti Kemanusiaan, Seni dan Warisan (FKSW) Universiti Malaysia Sabah (UMS) mampu memberi semangat dan menjana kaedah baru kepada kakitangan dalam aspek gaya komunikasi, sekali gus membantu kepada pengurusan organisasi secara berkesan.

Kursus tersebut yang memberi pendedahan tentang corak sistem representasi manusia serta sembilan corak berfikir boleh memberi kesan terhadap proses pembangunan kecemerlangan diri dan kerjaya.

Ketua Bahagian Pentadbiran FKSW, Masri Judah ketika menyampaikan ceramah pada kursus berkata penekanan kepada corak berfikir penting bagi usaha perubahan atau peningkatan terhadap hasil kerja.

“Pada hari ini organisasi memerlukan individu yang sentiasa bersemangat , fokus dan ceria bagi memastikan organisasi tersebut mampu bersaing di peringkat antarabangsa.

“Dalam hal ini, sikap sukar menerima pendapat atau teguran dari orang lain perlu dikikis kerana sumbangan idea tidak terhad kepada taraf jawatan kakitangan, tetapi perlu meluas bagi manfaat organisasi,” katanya.

Dalam pada itu, Timbalan Dekan Akademik dan Antarabangsa FKSW, Prof. Madya Dr. Gusni Saat turut menuntut para kakitangan agar dikehendaki lebih prihatin terhadap soal persekitaran sama ada melibatkan diri, bangunan dan kebersihan sepanjang menjalani kehidupan di pejabat atau kampus universiti.

Katanya, adalah satu cabaran buat para kakitangan untuk memberikan perkhidmatan yang baik termasuk penjagaan kemudahan universiti agar agenda melahirkan modal insan yang berjaya terus berjalan dengan baik.

Kursus sehari tersebut yang turut diselitkan dengan bengkel pemurnian Manual Prosedur Kerja fakulti dihadiri oleh 20 orang kakitangan fakulti dari pelbagai jawatan. 

Sumber: FKSW


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36