Fatheen Ellina Menang Hadiah Utama Skuter Demak

KHAMIS, 3 MAC – Koperasi Universiti Malaysia Sabah (KO-UMS) telah mengadakan majlis Cabutan Bertuah Baucer Buku 1 Malaysia bertempat di Bangunan Anjung Siswa baru-baru ini.

Majlis Perasmian tersebut telah disempurnakan oleh Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni UMS, Prof. Madya Dr. Ismail Ali dan dihadiri seramai 50 pelajar.

Pada majlis tersebut, pelajar dari Fakulti Sains dan Sumber Alam, Fatheen Ellina Abder Nasser memenangi hadiah utama iaitu sebuah Skuter Demak  yang bernilai RM5,000.00.

Selain itu, beberapa hadiah lain seperti 30 buah hamper, empat buah Laptop ASUS dan tujuh buah telefon bimbit juga turut menjadi rebutan.

Menurut Dr. Ismail, pemberian baucer buku tersebut merupakan durian runtuh daripada kerajaan melalui Kementerian Pendidikan Tinggi kepada Mahasiswa UMS.

“Inilah peluang keemasan kepada semua pelajar yang menerimanya dan memilih untuk berbelanja di Koperasi UMS. Mahasiswa juga harus bijak memilih buku-buku yang diperlukan bersesuaian dengan proses pembelajaran dan pengajaran semasa,” katanya.

Turut hadir sama dalam majlis tersebut, Hj Rizal Othman, Pengerusi Lembaga KO-UMS, ahli – ahli lembaga KO-UMS , Pengurus Koperasi dan pegawai-pegawai UMS.

Sumber : Norhana Nordin

Foto : KO-UMS