FPP Pelawa Warga UMS dan Orang Ramai Gunakan Gimnasium

JUMAAT, 11 MAC - Universiti Malaysia Sabah (UMS) selaku universiti EcoCampus terus memberi pendedahan budaya sihat dan cergas dalam kalangan warganya.

Menyahut kepada usaha itu, Fakulti Psikologi dan Pendidikan (FPP) telah mengubah suai sebahagian daripada aras bawah bangunannya dan membina gimnasium yang dilengkapi bilik mandi dan tandas.

Dikenali sebagai Rehab & Fitness Centre (RFC), Pegawai Belia dan Sukan FPP, Nor Eeza Zainal Abidin berkata, gimnasium yang beroperasi sejak 2013 itu menawarkan beberapa program seperti program kecergasan, rehabilitasi, jurulatih peribadi dan sewaan basikal.

“Gimnasium ini dibuka kepada kakitangan dan pelajar UMS termasuk orang ramai dengan kadar bayaran yang minima,” katanya sambil memberitahu kadar bayaran untuk ahli dan bukan ahli atau sekiranya menggunakan perkhidmatan jurulatih peribadi adalah berbeza.

Ujarnya, RFC dibuka setiap hari bermula pukul 6.00 pagi – 10.00 malam, Sabtu pukul 4.00 - 7.00 petang, manakala ditutup pada setiap Ahad dan cuti umum.

Sebarang Maklumat lanjut boleh menghubungi beliau di talian 013-3777769 atau emel Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.FL (SS)