PKKP Laksana Ceramah Keselamatan dan Kesihatan untuk Sekolah

KHAMIS, 17 MAC - Pusat Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (PKKP) Universiti Malaysia Sabah (UMS) menawarkan ceramah percuma berkaitan kesedaran keselamatan dan kesihatan pekerjaan (OSH) di sekolah-sekolah sekitar Kota Kinabalu.

Menurut kenyataan PKKP, ceramah tersebut penting bagi memastikan para guru dan pelajar yang menghabiskan sekurang-kurangnya enam jam di sekolah mengetahui perkara-perkara berkaitan OSH dalam persekitaran mereka.

PKKP menambah, program itu bukanlah perkara baharu memandangkan kerajaan telah memperkenalkan beberapa program keselamatan dan kesihatan dalam Program Kesihatan Sekolah (RKS) sejak tahun 1967 dan Projek Sekolah Selamat pada 2002.

Sehubungan itu, sekolah-sekolah yang berminat menganjurkan ceramah tersebut boleh berhubung dengan Pengarah PKKP, Profesor Madya Dr. Shamsul Bahari Shamsudin di 088-320000 sambungan 1661 atau 013-8888004 atau e-mel di Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.. – FL (SS)