UMS Serah Baucer Buku 1Malaysia 2016

ISNIN, 21 MAC - Universiti Malaysia Sabah (UMS) melancarkan penyerahan Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) bernilai RM250 bagi tahun 2016 pada Ahad.

Menurut Naib Canselor UMS, Profesor Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah, penyerahan baucer tersebut diharap dapat menampung pembelian bahan ilmiah untuk memenuhi keperluan pembelajaran di universiti.

“Saya berharap semua pelajar UMS memanfaatkan kemudahan yang diberikan serta sentiasa bijak dalam berbelanja,” tambahnya.

Turut hadir  Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) UMS, Profesor Madya Dr. Ismail Ali dan wakil dari Jabatan Hal Ehwal Pelajar serta Jabatan Bendahari.

Penyerahan baucer tersebut turut dijalankan di Kampus Antarabangsa Labuan (UMSKAL) dengan disempurnakan Pengarah kampus, Profesor Madya Dr. Murnizam Haji Halik.

BB1M merupakan inisiatif yang dirangka oleh Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) untuk meringankan beban perbelanjaan pembelian buku pengajian.

Foto: UMSKAL