Wajadiri Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi Pelawa Ahli Baharu

JUMAAT, 1 APRIL - Wajadiri Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi (WSCPUH) Universiti Malaysia Sabah (UMS) mempelawa warga kampus UMS terutamanya pelajar untuk hadir ke ceramah dijadualkan berlangsung di Dewan Kuliah Pusat Ke-2 (DKP 25) malam ini.

Menurut jurucakap kelab ini, Mohd Syaffezh Edham bin Ahmed yang juga merupakan Presiden kelab, ‘Majlis Penerangan’ tersebut akan bermula pada pukul  7.30 malam.

“Kami mengalu-alukan pendaftaran ahli baharu ke kelab ini kepada yang berminat,” ujarnya, sambil mendedahkan bahawa keahlian kelab ini mencecah hampir 100 orang.

Wajadiri Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi UMS ditubuhkan pada 1994, iaitu tahun UMS ditubuhkan.

Antara acara kemuncak kelab ini adalah apabila mereka mengambil bahagian secara aktif dalam temasya kejuaraan festival silat peringkat kebangsaan.  Mereka juga turut mengambil bahagian dalam ‘The Largest Silat Lesson’ pada 29 Ogos 2015. – FL

Photo: WSCPUH