Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

7 Modul Utama Asas Kepada Pengurusan Organisasi Pelajar

JUMAAT, 8 APRIL – Barisan kepimpinan pelajar yang terdiri daripada wakil Majlis Perwakilan Pelajar, kelab, persatuan atau sekretariat yang berdaftar di Universiti Malaysia Sabah (UMS) didedahkan kepada tujuh modul utama yang menjadi asas kepada pengurusan organisasi pelajar yang berkesan melalui satu kursus di Anjung Siswa, UMS baru-baru ini.

Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Prof. Madya Dr. Ismail Ali berkata, tujuh modul utama tersebut ialah Kepimpinan dan kerja berpasukan, personaliti, pengurusan mesyuarat, pengurusan laporan, tatacara penubuhan kelab, proses kertas kerja dan laporan kewangan.

“Kursus Pengurusan Organisasi Pelajar ini diadakan setiap tahun sebagai kursus wajib kepada semua bakal pemimpin dan melibatkan tiga kampus iaitu Kampus Induk, Kampus Antarabangsa Labuan dan Kampus Fakulti Pertanian Lestari, Sandakan.

“Melalui kursus ini juga para peserta mampu meningkatkan insaniah selaras dengan hasrat universiti untuk menyediakan aspek kepimpinan kepada pelajar sebelum melangkah ke alam pekerjaan kelak,” katanya.

Kursus anjuran Bahagian Pembangunan Pelajar, Jabatan Hal Ehwal Pelajar UMS ini mendapat penyertaan 189 pelajar.

Hadir sama dalam kursus itu ialah Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar, Azmi Jumat yang turut memberikan taklimat dalam slot pertama mengenai ‘Kepimpinan dan Kerja Berpasukan’.

Sumber : Bahagian Pembangunan Pelajar, JHEP


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36