Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Program Motivasi Pelajar SMK Elopura Bestari Bersama Kolej Kediaman USIA-1Borneo UMS

KHAMIS, 14 APRIL -  Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS)  Kolej Kediaman USIA-1Borneo, Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah menganjurkan program motivasi bersama pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Elopura Bestari, Sandakan baru-baru ini.

Bertemakan “Go on, do it now” , program motivasi yang dikendalikan oleh 23 pelajar Kolej Kediaman USIA-1Borneo bersama-sama pengetua kolej, Sidah Idris dan dua felo penasihat itu disertai oleh 34 orang pelajar tingkatan empat dan lima dari sekolah tersebut.

Program yang berlangsung selama dua hari ini antara lain bertujuan untuk membimbing pelajar dari segi pembangunan insaniah dan rohaniah.

Menerusi program ini para peserta telah didedahkan lebih kepada penggunaan ciri-ciri softskills  pelajar, selain aktiviti pembentukan daya saing yang bertujuan menanam semangat tidak mudah berputus asa dengan halangan dan kekurangan yang dihadapi.

Program ini turut mendapat sokongan sendiri oleh pengetua SMK Elopura Bestari, Hajah Kalsom Abd Aziz yang turut mengharapkan agar aktiviti ini akan diteruskan lagi pada masa akan datang.

Sumber: Jabatan Hal Ehwal Pelajar


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36