Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

UMS Menang International Students Office Achivement 2015

JUMAAT, 13 MEI - Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah merangkul anugerah International Students Achivement 2015 pada majlis International Appreciation Night 2016 yang berlangsung di Universiti Malaysia Terengganu (UMT) baru-baru ini.

Pengarah Pusat Hal Ehwal Antarabangsa, Molly Donna Awang Sham berkata, anugerah ini merupakan pencapaian terbaik UMS dalam memperkasakan pengantarabangsaan pelajar antarabangsa.

“Anugerah ini mengambil kira beberapa kriteria khas iaitu pengurusan pelajar antarabangsa terbaik, bilangan pelajar antarabangsa dari kepelbagaian negara dan hubungan kerjasama universiti,” jelasnya.

Anugerah tersebut disampaikan oleh Pengarah Commonwealth Tertiary Education Facility (CTEF), Prof. Dato’ Dr. Morshidi Sirat.

Dalam pada itu, Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah menerusi kenyataannya menerusi Facebook turut berkata, kejayaan ini merupakan satu pengiktirafan atas usaha UMS mempromosikan sebagai destinasi terbaik bagi pelajar antarabangsa melanjutkan pengajian dalam pelbagai bidang di universiti ini.

Selain dari anugerah ini, majlis yang berlangsung di Dewan Sultan Mizan, UMT itu turut menyediakan anugerah International Students Diversity Achievement 2015.

Turut hadir pada majlis tersebut, Naib Canselor UMT, Prof. Dato’ Dr. Nor Aieni Haji Mokhtar dan Pengarah Bahagian Education Malaysia, Kementerian Pengajian Tinggi, Jamalulail Abu Bakar.


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36