Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Kelab 1Malaysia UMS Dekati Rumah Kebajikan

KHAMIS, 02 JUN - Kelab 1Malaysia Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah menganjurkan Program Rimbunan Kasih bertempat di Rumah Anak Yatim, dan Asnaf Kampung Langsat, Ranau baru-baru ini.  

Program Rimbunan Kasih itu melibatkan seramai 20 pelajar UMS yang juga merupakan ahli Kelab 1Malaysia di bawah pimpinan Presiden kelab, Muhammad Firdaus Syarifuddin dan Isnira binti Naning selaku Pengarah Program Rimbunan Kasih 2016.

Program Rimbunan kasih ini diadakan bertujuan memberi sumbangan kepada pihak rumah kebajikan tersebut yang baharu sahaja beroperasi awal tahun ini sambil turut beramah mesra bersama penghuni-penghuninya.

Menurut Muhammad Firdaus, seramai 26 orang penghuni rumah itu yang berumur dalam lingkungan enam hingga 16 tahun mendapat manfaat daripada program tersebut dengan pelbagai aktiviti yang telah dirancang oleh pihak penganjur.

“Antara aktiviti yang diadakan adalah seperti  senaman pagi, “Gummy Bears” dan juga sukaneka yang sedikit sebanyak memberi kegembiraan kepada anak-anak yatim tersebut disamping mengeratkan lagi silaturrahim antara mahasiswa dan mahasiswi dengan masyarakat luar,” jelasnya.

Majlis diakhiri dengan penyampaian sumbangan dan cenderahati kepada wakil di Rumah Anak Yatim, Asnaf Kampung Langsat, Mohd Hainin.

Sumber: Norhana Nordin, HEP


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36