Bazaar Ramadan UMS Dibuka untuk Orang Ramai

ISNIN, 13 JUN - Sempena bulan Ramadan ini, Pusat Penyelidikan dan Pembangunan Keusahawanan (ERDEC) Universiti Malaysia Sabah (UMS) menganjurkan Bazaar Ramadan UMS bertempat di Perkarangan Anjung Siswa.

Bazaar yang mula beroperasi sejak 6 Jun lalu itu merupakan usahasama antara Jabatan Hal Ehwal Pelajar, ERDEC dan Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA).

Tinjauan media UMS mendapati, setiap hari dianggarkan lebih 300 orang pengunjung berpusu-pusu ke bazaar tersebut yang mula dibuka seawal pukul 3.00 petang.

Antara juadah yang terdapat di bazaar berkenaan termasuklah pelbagai jenis kuih muih, minuman dan menu masakan yang menyelerakan.

Warga kampus dan penduduk sekitar yang bercadang untuk berkunjung ke bazaar berkenaan dinasihatkan agar tidak khuatir kerana Bahagian Keselamatan UMS menyediakan tempat letak kereta yang mencukupi untuk semua pengunjung.