SEPETANG BERSAMA WARGA HOME TUARAN ANJURAN UPPsiKS

KHAMIS, 14 JULAI – Unit Penyelidikan dan Kesihatan Sosial (UPPsiKS), Fakulti Psikologi dan Pendidikan (FPP) telah membuat kunjungan mesra di rumah anak-anak yatim dan miskin di Home Tuaran baru-baru ini.

Kunjungan tersebut turut dijayakan dengan kerjasama empat syarikat, Inspirize Consulting PLT, Fariza Catering & Services, Mel’z Catering dan MUQ Build & Deco

Ketua UPPsiKS, Dr. Ferlis Bullare@Bahari berkata, program itu merupakan satu inisiatif UPPsiKS memberikan khidmat masyarakat dan menyalurkan sumbangan dalam pelbagai bentuk kepada golongan yang kurang bernasib baik berkenaan.

“Program ini bertujuan untuk mendekati dan menghargai anak-anak yatim serta menyalurkan bantuan bukan sahaja berbentuk wang ringgit dan keperluan harian malah melalui perkongsian ilmu berkaitan gaya belajar mengikut personaliti STIFIn iaitu Sensing, Thinking, Intuiting, Feeling dan Instinct,” katanya.

Sementara itu, Setiausaha Persatuan Pengurusan Home Tuaran, Sabah, Muarifin Mohchoeri turut melahirkan rasa syukur atas sumbangan serta kehadiran pihak UMS dan berharap semua perkongsian ilmu yang diberikan dapat menjadi pemangkin kejayaan penghuni Home Tuaran.

Program yang melibatkan 15 anak yatim dan miskin ini turut disertai oleh Dekan Fakulti Psikologi dan Pendidikan, Mohd. Dahlan Hj, A. Malek.