Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

PML UMS Giat Tambah Baik Pengajaran dan Pembelajaran Pra Sekolah

ISNIN, 8 OGOS - Universiti Malaysia Sabah (UMS) melalui Pusat Minda Lestari (PML)  bersama  Ahli  Jawatankuasa  Silibus dan Modul PML telah menjalankan lawatan penanda aras di Sekolah Kebangsaan Cina Anglo Chinese Kota Kinabalu baru-baru ini.

Rombongan yang diketuai  oleh Pengerusi Jawatankuasa Silibus dan Modul PML, Dr. Connie Shin @ Connie Cassie Ompok, turut disertai oleh beberapa orang pensyarah Fakulti Psikologi dan Pendidikan, Penyelia Program Tadika, Taska, Daycare dan Transit serta Pengarah PML, Aidah Noordin dan Ketua Bahagian Pentadbiran PML, Faddili Kasin.

Rombongan UMS disambut mesra oleh Guru Besar, Penolong Kanan, guru- Pengerusi PIBG dan murid-murid sekolah tersebut, yang kemudiannya dibawa melawat sudut-sudut ceria, Bilik Sumber, Bilik Rakaman, Dewan Mini dan juga kelas pra sekolah sebelum diberi taklimat.

Terdahulu, Aidah dalam ucapannya berkata tujuan lawatan tersebut adalah untuk membuat penanda aras bagi pelaksanaan Pengajaran dan Pembelajaran Pra sekolah yang berkesan di sekolah berkenaan di samping mengetahui amalan terbaik dalam tadbir urus pra sekolah.

 Beliau menambah, rombongan UMS menaruh harapan agar lawatan ini mampu menghasilkan sesuatu yang bermakna, berkesinambungan serta dapat dijadikan sebagai titik permulaan kepada pembentukan jalinan kerjasama kedua-dua pihak terutama dalam bidang pendidikan pra sekolah.

Ahli  rombongan turut  berpeluang melihat sendiri pelaksanaan sesi pengajaran dan  pembelajaran Pra sekolah yang dijalankan oleh seorang guru dengan menggunakan penerapan pembelajaran menggunakan teknologi terkini iaitu  Interactive Whiteboard. 

Lawatan tersebut juga telah membuka ruang perkongsian idea dalam proses pembentukan silibus dan modul yang relevan dengan keperluan semasa.  Sumber: Pusat Minda Lestari UMS


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36