Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Larian Merdeka 10km ke Puncak UMS

RABU, 17 OGOS - Sempena sambutan bulan Kemerdekaan, Universiti Malaysia Sabah (UMS) menganjurkan satu  ‘Larian Merdeka 10km ke Puncak UMS’ pada 27 Ogos 2016.

Program tersebut dianjurkan oleh Jawatankuasa Kebajikan, Rekreasi dan Libatsama Masyarakat’ (KARIB) di bawah seliaan Pusat Penataran Ilmu dan Bahasa (PPIB) UMS.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh KARIB ,  aktiviti larian itu bertujuan untuk memperkukuhkan semangat patriotik bukan sahaja dalam kalangan warga UMS tetapi juga orang ramai yang mengambil bahagian.

Program itu juga dilihat bertepatan dalam membudayakan  warga UMS dan orang ramai dengan amalan gaya hidup sihat melalui acara riadah dan rekreasi seumpama itu.

Kenyataan itu memaklumkan, larian itu terbahagi kepada dua kategori iaitu lelaki dan wanita dengan yuran penyertaan serendah RM30 untuk warga UMS dan pelajar sekolah menengah manakala  RM50 untuk dewasa (terbuka untuk semua).

Pendaftaran lewat juga boleh dilakukan semasa larian berlangsung dengan bayaran yuran  RM60. Yuran penyertaan termasuk t-shirt aktiviti dan kelengkapan larian.

Peserta yang berjaya menamatkan larian sejauh 10 kilometer itu akan menerima sijil penyertaan.

Tiga pelari terpantas untuk kategori lelaki dan perempuan akan memenangi trofi serta sijil dan 25 pelari pertama kedua-dua kategori akan mendapat medal berserta sijil.

Borang penyertaan boleh diperolehi melalui laman Facebook Larian Merdeka 10km ke Puncak UMS atau datang ke pejabat pentadbiran PPIB.

Sebarang maklumat lanjut boleh menghubungi penyelaras program, Erwin Rusfian di talian 014-3335392.


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36