PML UMS Jayakan Pertandingan Mewarna Sempena Bulan Kemerdekaan

JUMAAT, 26 OGOS Program Daycare Pusat Minda Lestari (PML) dengan kerjasama Perpustakaan Universiti Malaysia Sabah telah menganjurkan pertandingan mewarna sempena bulan kemerdekaan baru-baru ini.

Bertempat di Bilik Koleksi Kanak-Kanak Perpustakaan UMS, pertandingan ini antara lain bertujuan memupuk semangat cintakan negara dalam kalangan murid-murid Daycare PML.

Pertandingan tersebut terbahagi kepada tiga kategori iaitu peringkat 4 tahun, 5 tahun dan 6 tahun.

Bagi kategori 6 tahun, johan disandang oleh adik Ahmad Nadzhan Adzraei Hasmadi, manakala adik Nurul Hannan Dammed dan adik Mohd Fauzan Harith masing-masing mendapat tempat kedua dan ketiga.

Kategori 5 tahun pula menyaksikan adik Nurul Junainah Muhammad Naseef muncul johan, manakala tempat kedua dan ketiga masing-masing dimenangi oleh adik Nurul Safiyyah Zahira Mayga dan adik Aryan Hasif Lai Latif Lai.

Adik Irsyad Ruzaini Bin Rahmat pula muncul johan bagi kategori 4 tahun, manakala naib johan dan tempat ketiga masing-masing dimenangi adik Amanda Alisha Mohd Hilmey dan adik Aisyah Humaira Mustapha.

Pertandingan sebegini giat dijalankan oleh PML bagi memberi peluang terhadap perkembangan sosio emosi murid, selain memperkembangkan daya intelek dan melatih perkembangan motor halus ke arah perkembangan yang lebih baik.

Sumber: Pusat Minda Lestari UMS