UPPsiKS Anjur Kursus Pengenalan dan Aplikasi Pembinaan Modul Latihan

JUMAAT, 14 OKTOBER - Unit Penyelidikan Psikologi dan Kesihatan Sosial (UPPsiKS), Fakulti Psikologi dan Pendidikan, Universiti Malaysia Sabah telah menganjurkan "Kursus Pengenalan dan Aplikasi Pembinaan Modul latihan" baru-baru ini.

Bertempat di Bilik Seminar 5, FPP, kursus tersebut antara lain memberi pendedahan kepada pengenalan kepada bentuk modul, kebolehpercayaan dan kesahan modul serta proses dalam pembentukan modul, dengan pelajar pascasiswazah sebagai sasaran peserta kursus.

Peserta bukan sahaja akan didedahkan kepada konsep dan struktur modul , tetapi juga sekali gus mendapat bimbingan untuk membuat modul berdasarkan pengalaman penceramah, selain turut dibimbing untuk membuat modul berdasarkan kajian mereka.

Beberapa peserta juga berpeluang untuk memperbaiki deraf modul yang digunakan dalam kajian mereka pada kursus tersebut.

Program sehari ini dihadiri oleh 40 orang peserta terdiri daripada seramai 35 orang pelajar pascasiswazah serta pembantu penyelidik dan kakitangan pentadbiran UMS.

Sumber: Unit Penyelidikan Psikologi dan Kesihatan Sosial