Penamaan Calon PMPP UMS Berjalan Lancar

JUMAAT, 14 OKTOBER  - Proses Penamaan Calon Pemilihan Majlis Perwakilan Pelajar (PMPP) Universiti Malaysia Sabah (UMS) berjalan lancar hari ini.

Di kampus induk Kota Kinabalu, proses penamaan calon telah berlangsung di Anjung Siswa, Jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP) bermula jam 9.00 hingga 11.00 pagi.

Ia menyaksikan seramai 16 calon bakal bertanding bagi Kerusi Umum yang dipertandingkan pada (PMPP) UMS ­19 Oktober ini.

Sementara itu, Kerusi Fakulti pula memperlihatkan calon-calon bagi Pusat Pengajian Pascasiswazah dan empat fakulti mencatatkan kemenangan tanpa bertanding.

Fakulti tersebut ialah Fakulti Sains Makanan dan Pemakanan, Fakulti Kejuruteraan, Fakulti Sains dan Sumber Alam serta Fakulti Komputeran dan Informatik.

Pengumuman nama calon-calon yang bertanding disempurnakan oleh Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni , Prof. Madya Dr. Ismail Ali.

Beliau turut berpesan agar calon-calon yang bertanding berkempen secara berhemah dan matang.

Dr. Ismail juga menyeru para pelajar UMS untuk menunaikan tanggungjawab bagi membuang undi pada tarikh ketetapan tersebut.