Kafe Lounge Kesumba Biz & Beat untuk Kemudahan Staf dan Pelajar UMS Labuan

ISNIN, 17 OKTOBER - Kelab Suri Rumah dan Staf Wanita Universiti Malaysia Sabah (KESUMBA), Kampus Antarabangsa Labuan (KAL) telah mengambil inisiatif membuka Kafe Lounge Kesumba Biz & Beat bagi memudahkan kakitangan membeli dan mendapatkan makanan seperti sarapan pagi dan makan tengah hari tanpa perlu keluar jauh dari kampus.

Pengerusi Kesumba KAL, Hayati Salleh Baihaki berkata, Kafe Lounge Kesumba Biz & Beat yang terletak di Aras 11, Bangunan Menara Universiti Malaysia Sabah, Kampus Antarabangsa Labuan (UMSKAL) itu juga bagi menyokong aspirasi UMS mewujudkan persekitaran sihat dan kondusif untuk kakitangan.

Katanya, sejak beroperasi pada 2 Februari 2016, Kafe Lounge Kesumba Biz & Beat juga dapat mengurangkan masa terbuang kakitangan untuk keluar mencari makan setiap kali waktu rehat seterusnya dapat meningkatkan produktiviti kerja kakitangan dan mengurangkan kes keluar pejabat pada waktu bekerja.

“Harga yang ditawarkan di Kafe Lounge Kesumba Biz & Beat juga adalah mengikut kadar yang telah ditetapkan kerana selain daripada kakitangan, pelajar UMSKAL juga berkunjung ke kafe tersebut,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapan alu-aluan sempena Majlis Perasmian Kafe Kesumba Biz & Beat, UMSKAL di Kafe Kesumba Aras 11, Menara UMSKAL pada 15 Oktober 2016.

Majlis perasmian kafe tersebut disempurnakan oleh Yang DiPertua KESUMBA, Datin Baidah Ibrahim.

Turut hadir Naib Canselor, Universiti Malaysia Sabah merangkap Penasihat Kelab Suri Rumah dan Staf Wanita UMS (KESUMBA), Prof. Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah, Pengarah UMS Kampus Antarabangsa Labuan, merangkap Penasihat KESUMBA KAL, Prof. Madya Dr. Murnizam Halik dan Pemangku Bendahari Universiti Malaysia Sabah, Zallifah Shadan.