Sambutan Bulan Kreanova Melabuhkan Tirai dengan Jayanya

RABU, 2 NOVEMBER -  Sambutan Bulan Kreativiti dan Inovasi (Kreanova) Universiti Malaysia Sabah (UMS) melabuhkan tirai dengan jayanya di Dewan Resital baru-baru ini.

Majlis penutupan tersebut yang disempurnakan Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah mendapat sambutan hangat daripada kakitangan pelbagai peringkat yang terus bersemangat dalam menyemarakkan sambutan yang diadakan sepanjang Oktober.

Datuk Harun turut menyampaikan hadiah kepada para pemenang bagi setiap acara yang menjadi pengisian sepanjang bulan Kreanova.

Dalam masa yang sama, satu persembahan Konsep DIY daripada Bahagian Keselamatan turut memukau hampir 500 kakitangan yang hadir memenuhi dewan berkenaan.

Konsep tersebut menyaksikan bagaimana mereka menyelesaikan masalah berkaitan dengan skuter dan papan tanda arah dengan menggunakan kepakaran individu daripada anggota keselamatan selain kerjasama dengan Fakulti Kejuruteraan yang sekali gus menghasilkan penjimatan yang tinggi berbanding kos yang harus ditanggung sekiranya melalui pembaikan luar atau membuat pembelian baharu.

Hadir sama pada majlis itu, Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Prof Madya Dr. Ismail Ali; Pendaftar UMS, No’man Datuk Haji Ahmad dan Ketua Pustakawan UMS, Dg Rukiah Ag. Amit.