Nurul Ayunni Juara Kejohanan Boling UMS

ISNIN, 7 NOVEMBER - Nurul Ayunni muncul juara bagi kategori terbuka kejohanan UMS 10-Pin Bowling Knockout Challenge anjuran Kelab Boling Universiti Malaysia Sabah (UMS) di CPS Bowl, Centre Point Sabah, semalam.

Beliau berjaya mengutip 268 jatuhan pin sekali gus mengetepikan pesaing terdekat Mohd. Ezze yang meraih sebanyak 219 jatuhan pin untuk berada di tempat kedua.

Tempat ketiga pula jatuh kepada Azami Inal (203 pin), manakala tempat keempat menjadi milik Nurul Alyssa (187 pin).

Bagi kategori wanita, pemenangnya disandang oleh pemain boling harapan UMS,  Kamisah Husin yang mengatasi pemain wanita lain yang bertanding dalam kategori itu.

Majlis penyampaian hadiah disempurnakan Pengerusi Kelab Boling UMS, Awang Suhaizam Bungso.

Kejohanan sehari sempena Majlis Konvokesyen UMS ke-18 itu disertai 52 pemain boling dari sekitar Kota Kinabalu.

Hadir sama Pengurus kejohanan, Francisca Mosilinus; Timbalan Pengurus 1, Izham Abu Bakar dan Timbalan Pengurus 2, Razaky Mapalabong.